Turn kvinner

Apparatturn for kvinner er en av NGTF sine tre Olympiske grener , sammen med Turn menn og Rytmisk gymnastikk. Turn kvinner består av 4 apparater; hopp, skranke, bom og frittstående,  og det konkurreres i mangekamp (alle 4 apparater), lag og enkelt apparater.

De 4 apparatene i turn kvinner

1.Hopp: Hopphestens høyde er 125 cm med et sprigbrett foran som brukes til å lage stem mot hopphesten etter max 25 meters tilløp. I hopp kreves rene og kraftfulle bevegelser som kombinerer høyde og lengde med en eller flere rotasjoner og en stødig landing.

2.Skranke: består av 2 holmer på vertikale støtter i forskjellige høyder. Den laveste holmen er plassert 1,70 meter over bakken, mens den øverste holmen er plassert 2,50 meter over bakken. Avstanden mellom holmene kan være opp til 1,80 meter. Skranke er ett av kvinnenes mest spektakulære apparater og krever kraft, mot og koordinasjon kombinert med rotasjoner og mange skifter av grep.

3.Bom: En bom er 10 cm bred, 5 meter lang og står plassert 1,25 meter over bakken. Øvelsene må inneholde en rekke akrobatiske elementer, gymnastiske elementer som hopp, piruetter og danse elementer som bølge og balanse elementer i liggende, sittende og stående posisjoner. Øvelsen kan maksimum vare i 1,30 minutter.

4.Frittstående Øvelser i frittstående utføres på en 12×12 stor matte med svikt. Frittstående er målestokken for ferdigheter og fritt uttrykk. Frittstående for jenter er akkompagnert av musikk (uten tekst). Øvelsen i frittstående er en blanding av danse bevegelser og ett vidt spekter akrobatiske elementer. Øvelsen kan maksimum vare i 1,30 minutter. Individualitet, originalitet, modenhet, mestring og den artistiske kvaliteten er hovedingredienser for å oppnå en høy poengsum i frittstående.

Kontakt turn kvinner

Konsulent Bente Stensrud
Mob: 924 40 961
E-post: bente.stensrud@gymogturn.no
Postadresse: Sognsveien 73, 0840 Oslo

facebook-icon

Landslagssjef turn kvinner

Laurens van der Hout
Mob: 400 22 779
E-mail: laurens.hout@gymogturn.no

Meld deg på mailinglisten