World Gymnaestrada

Hva er World Gymnaestrada?

Festivalen arrangeres hvert 4. år (med noen unntak), og er ”verdens største idrettsarrangement innen én idrett”. Den første gymnaestradaen ble arrangert i 1953. Idretten er gymnastikk og turn, og festivalen er fri for konkurranser, består kun av oppvisninger. Oppvisningene foregår i minst 9 innendørs haller og på en utendørs arena (størrelse som en fotballbane), samt på scener rundt i i byen eller områdene rundt i den arrangerende byen.

Aktive medlemmer i klubber og grupper som er medlem i NGTF kan delta.

Gymnaestradaen er for deltakere fra hele verden, og har omkring 20.000 deltakelse fra ca. 50 land. Det er et breddearrangement, men mange av utøverne holder en meget høy kvalitet.
Store felles tropper med flere hundre deltakere (minimum 200 deltakere på troppen) får oppvisning utendørs på en stor bane, mens de mindre troppene får oppvisning innendørs i haller.
I tillegg ønsker arrangørene at troppene også har oppvisninger på arenaer i byen eller i nærområdene slik at tilfeldig forbipasserende også får se dette.

NGTF tilbyr deltakelse på fellestropp med deltakere fra hele landet
NKGV (Norges Kvinnelige Gymnastikkveteraner)
NTV (Norges Turnveteraner)
Særtropper; Foreningstropper

Nedre aldersgrense fellestropp: Det året man fyller 16 år
Nedre aldersgrense foreningstropp: Det året man fyller 13 år.

Foreningstropper som ønsker å delta må sende inn søknad for å bli godkjent for deltakelse.

I tillegg til oppvisninger hele dagen, er det aftenforestillinger (Nasjonsaftener) med de beste troppene. «Scandinavian Evening» er en av dem, som har deltakere fra alle Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. «FIG Gala», showet med utplukkede tropper/utøvere fra alle verdenshjørner, er høydepunktet for mange.

NGTF har stor tradisjon på deltakelse på dette arrangementet – og alle som har vært med på en gymnaestrada, og opplevd atmosfæren og ser alle de fantastiske oppvisningene får lyst til å delta igjen!

World Gymnaestrada 2015

Fra Norge dro ca. 950 deltakere til Gymnaestrada 2015 i Helsinki. Her kan du se opptak av alle de norske oppvisningene.