Skip to content
Nyhet

Strålende innsats under Norgesfinalen 2018

Oslo og Akershus Gymnastikk- og Turnkrets (OAGTK) stilte med to kretslag under årets Norgesfinale som ble arrangert på Sotra 17.-18. november 2018. Norgesfinalen blir arrangert hvert år og er en lagkonkurranse for kretslag.

OAGTK reiste med et jentelag og et guttelag hvor vi var representert i alle klassene. På jentelaget stilte Frida Strøm (Holmen TT), June Marie Rønning (Njård), Ebba Fagerland (Njård) og Erica Jensen (HSIL) i klasse 1. I klasse 2. stilte Liv Wen Mei Norum (Holmen TT), Benedikte Johnson (Njård) og Reena Carlsen (Nordstrand), mens Victoria Von Krogh (Holmen TT) og Martine Olsen (HSIL) stilte i klasse 3.  På guttelaget hadde vi Sebastian Sponvik (Hoppensprett), Felix Johanssen (Njård), Leon Sønsteng (Hoppensprett) og Harald Backe Staib (Njård) i klasse 1, mens Amund Wiegand Blakstvedt (Njård), Trym Konrad Slembe (Njård) og Oliver Grytten (Njård) i klasse 2. Jonathan Berg (Hoppensprett) stilte i klasse 3. Uttaket til kretslagene ble gjort etter KM i oktober og baserte seg på prestasjonene i KM og tidligere kretskonkurranser i år.

Man kan stille med fire gymnaster i klasse. 1, tre gymnaster i klasse. 2 og tre gymnaster i klasse. 3, hvor de to beste karakteren i hvert apparat teller i klasse. 1 og 2 og en karakter i hvert apparat teller i klasse. 3. På søndagen går det apparatfinaler for de 6 beste i hvert apparat og klasse fra lørdagens mangekamp deltar.

Mária Homolová fra HSIL var vår eminente lagleder og hadde full kontroll hele helgen. Med seg på laget hadde hun med seg dyktige trenere: László Boda fra Njård, Fredrik Johnsen fra Hoppensprett, Cosmin Mican fra Oslo TF og Hanna Biarhovina fra Njård, samt Katya Romanova fra Holmen TT. Kristin Bjørnbak fra HSIL og Nikolai Rønbeck fra Oslo TF stilte for kretsen som dommere. I forkant av konkurransen hadde lagene og trenerne hatt en fellestrening hos Nordstrand for at utøverne kunne bli enda bedre kjent før turen.

Hele troppen fra OAGTK reiste til Bergen fredag ettermiddag.  Reisen gikk radig og alle utøverne og trenerne fikk informasjon av Maria Homolová om konkurranse, transport og regler etter ankomsten på hotellet. László tok ansvaret for guttene og hadde god kontroll på gruppen og organiseringen. Trenerne samarbeidet svært godt og stemningen under reisen var veldig bra.

I konkurransen var jentene først ut hvor første apparat var bom. I bom ble det noen fall for mye, men jentene hentet seg inn og viste hvor gode de er og kjørte en strålende konkurranse i resten av apparatene. De fikk en velfortjent 1.plass! Herrene kjørte en god konkurranse og fikk en fin 2.plass i konkurransen. I tillegg sikret flere av utøverne seg plass i apparatfinalene dagen etter hvor vi tok mange medaljer. Kretsen er svært stolte av de imponerende ferdighetene utøverne viste og ikke minst den gode jobben til trenerne.

For fullstendig resultatlister, trykk her.

Sebastian Sponvik var storeslem i konkurransen og tok en klar seier i mangekampen i klasse 1. I tillegg kom han med i alle apparatfinalene hvor han tok medaljer i samtlige. Han sikret seg gullet i Bøylehest, hopp, herreskranke og svingstang, mens han vant sølv ringer og frittstående. Leon Sønsteng sikret seg 6.plassen i mangekampen, og rett bak kom Harald Backe Staib på 7.plass, Felix Johanssen kom på 11.plass. Alle guttene kom videre i ulike apparatfinaler hvor Leon Sønsteng tok bronse i herreskranke og Harald Back Staib tok bronse i ringer.

I apparatfinalen til gutter klasse 2, kom alle guttene med videre til de ulike finalene. Her ble det blant annet et par 4. plasser i de ulike apparatene, samt at Amund Wiegand Blakstvedt tok en flott sølvmedalje i ringer. I mangekampen til klasse 2. kom Amund Wiegand Blakstvedt på en fin 5.plass, Trym Konrad Slembe kom på 7.plass og Oliver Grytten kom på 9.plass (Oliver stilte ikke i bøylehest i mangekampen).

I klasse 3 kom Jonathan Berg på 4.plass. På grunn av så få deltakere i klasse 3, så var det kun 2 stk. som fikk delta i apparatfinalene. Jonathan Berg kom med i finalen i Bøylehest hvor han kom på 2. plass og ringer hvor han kom øverst på pallen.

I jenter klasse 1 kom June Marie Rønning og Ebba Fagerland med til finalene i hest, skranke og frittstående. Frida Strøm var reserve i skrankefinalen. Jentene kjørte en god finale og June Marie Rønning vant hoppfinalen, mens Ebba Fagerland vant bronsen i samme finale. I mangekampen i klasse 1 var det Ebba Fagerland som kom høyst på resultatliste fra OAGTK med en 5.plass. June Marie Rønning kom på 8.plass, Frida Strøm kom på 12.plass og Erica Jensen kom på 20.plass av 47 stk!

I klasse 2 kom Liv Wen på Mei Norum på en fin 5.plass, Reena Carlsen på 12.plass, Benedicte Johnson på 15.plass.  Liv Wen på Mei Norum vant hoppfinalen, og Bendikte Johnson vant bronse i frittståendefinalen.

I klasse 3 sikret Victoria Von Krogh seg sølvet i apparatfinalen i bom og frittstående, samt bronse i skranke.  I mangekampen kom Victoria von Krogh på en sterk 2.plass og Martine Olsen kom på 14.plass.

Vi håper det har vært en morsom og minnerik konkurranse for utøverne, og vi ønsker å si tusen takk til trenerne som stilte på kretslaget og til våre to dommere. En spesiell takk til Maria som takket ja til å være lagleder i tillegg til å være trener. Det har vært en godt samarbeid og utøverne har blitt fulgt opp på en god måte av alle trenere. Klubbene i kretsen gjør et strålende arbeide og vi håper vi stiller fullt lag i neste års Norgesfinale. Tusen takk for i år!