Skip to content
Nyhet

Medaljer til RG i Lisboa

RG har vært på tur igjen, denne gangen  i internasjonal konkurranse i Portugal helgen 17. – 19. mars.

Delegasjonen bestod av Emilie Holte, Emilie Hvidsten Swensen, Fanny Lunde, Karoline Wennberg, Margit Øverås, og juniortroppen med Andrea Hammernes Leopold, Josephine Norstad Juul Møller, Natalie Williams, Olivia Beyer Bruvik og Stella Holmboe.

Totalt var det 13 personer i den norske delegasjonen som ankom Lisboa 16. mars. Etter ankomst og innlosjering gjennomførte gymnastene en god trening og var klare til konkurranse neste morgen.
Emilie Holte fikk dessverre vondt i ryggen under treningen og stilte derfor ikke i konkurransen.

Lisboa_senior 2
Emilie Hvidsten Swensen, Karoline Wennberg, Fanny Lunde, Margit Øverås

Emilie Hvidsten Swensen kjørte bra i ring og ball første konkurransedag og lå på andreplass sammenlagt. Det holdt dessverre ikke til pallplass etter sine kjøringer i køller og vimpel neste dag, men hun havnet på en god fjerdeplass sammenlagt og kom til finale i ring, ball og vimpel. I finalene hadde hun en fin kjøring i ring og havnet på andreplass, mens ballprogrammet holdt til gull. I vimpel fikk hun også pallplass, denne gangen bronse.

Karoline Wennberg hadde noe mer variasjon i sine kjøringer, men presterte solid i køller og ball. Hun havnet som nr. 8 med totalsum på 46.60 sammenlagt. Også Karoline kom til redskapsfinale, og ble til slutt nr. 4 i køller med 12.35.

Margit gjorde en fin konkurranse og fikk sjetteplass sammenlagt. Hennes beste kjøring var i ring med karakteren 13.25. Også hun presterte solid og kom til redskapsfinale i ring, ball og vimpel. I finalene kjørte hun bra og fikk 4. plass i ring og ball og pallplass med sølv i vimpel.

Fanny Lunde hadde mye energi på teppet, men det ble dessverre noe klikk. Totalt havnet hun på 9. plass sammenlagt etter sine kjøringer.

Lisboa_seniorjentene_RG
Fanny Lunde, Margit Øverås, Karoline Wennberg, Emilie Hvidsten Swensen

Det var totalt seks juniortropper som kjempet om seieren i Lisboa. Det var flere gode tropper, men jentene var gode og fokuserte på de riktige tingene, noe som ga uttelling. Det var noen småfeil etter første kjøring, men troppen hadde likevel en klar ledelse foran Slovenia og Andorra.

Andre konkurransedag klinket Sveits til med en super kjøring, men den norske troppen var fremdeles i tet og vant konkurransen sammenlagt. I finalen ble det dessverre noe klikk, men jentene kjørte likevel inn til en klar sølvmedalje.

Lisboa_juniortropp_medalje
Andrea Hammernes Leopold, Olivia Beyer bruvik, Stella Maria Holmboe, Natalie Williams,  Josephine Norstad Juul Møller

Det ble lange konkurransedager i Lisboa, men gymnastene strålte og leverte en godt gjennomført konkurranse hvor de fikk med seg noen medaljer hjem i kofferten.

Vi gratulerer med strålende innsats i Lisboa og gleder oss til å følge jentene videre.