Bare 5 ledige plasser igjen på GymX Yoga kurs!

Yoga har blitt en svært populær treningsform i de siste årene og derfor inviterer Norges Gymnastikk- og Turnforbund til GymX Modul Yoga 14.-15. januar i Oslo. Det vil bli utdelt et kompendium med et ferdig opplegg slik at du kan bruke noe av inspirasjonen i din egen undervisning og kanskje holde en enkel yoga time i din forening.

Hva oppnår du med yoga?

Hva sliter vi med i dagens samfunn? For liten tid, massive krav fra omgivelsene, alltid åpne kommunikasjonskanaler, overflod av saker vi vil/må være med på og redsel for å gå glipp av noe. I vår opptrening av simultankapasiteten har vi nesten mistet evnen til å fokusere, koble ut omverdenen og å sette grenser. De fysiske effektene av det samfunnet vi lever i er belastningsskader. Vi kutter av den naturlige forbindelsen mellom hode og kropp, og til slutt blir vi bare hode. Kroppen blir feilbelastet, underbelastet, statisk belastet osv og den blir syk av det. Vi har altfor korte muskler bak på lårene fordi vi sitter på stoler hele dagen. Det kan lett skape ryggsmerter. Vi har for korte muskler i hoftene, fra stress eller fra ryggsmertene. Vi har for korte brystmuskler, og dermed dårlig holdning. Vi har vondt i nakkemusklene på grunn av statiske spenninger… listen er lang. Effektene av yoga er like mye fysiske som mentale.

Dato: 14.-15. januar. Lørdag fra kl.10:00 til kl.18:00 og søndag fra 9:00 til 17:00

Sted: Treningshuset, St. Olavs gate 25,  0166 Oslo

Målgruppa:
Yoga passer for alle, uansett alder og bakgrunn, men er også svært aktuelt, og ikke minst nyttig for idrettsutøvere. Det ligger et stort potensiale for denne gruppen innenfor yoga, både for selvutvikling- men også for prestasjon og helhetlig helse.

Alle som har basiskurs i GymX, Trener I, Grunnkurs i TURBO eller tilsvarende. Man blir ikke godkjent instruktør i Yoga etter kurset, siden Yoga er så omfattende. Man får kursbevis for deltakelse pluss et kompendium med et ferdig opplegg.

Kurslærer: Helle Marie Føynum
Helle har bakgrunn fra både konkurranseturn og troppsturn, samt trenerrolle i STAG turn gjennom 25 år. Utdannet innen idrett ved Norges Idrettshøgskole, samt fysioterapi i Oslo. Oppdaget yoga i 2003, og har siden den gang jobbet med det. Åpnet en klinikk og studio i Stavern og drev det i 9 år. Tok deretter et pauseår for å reise, få påfyll og ta videre yogautdanning- og jobber nå foreløpig kun frilans. Underviser i flere ulike yogaformer, og underviste tidligere også i Pilates. Jobber også som rådgiver/veildeder. Helle brenner for å ta vare på kropp og helse, både fysisk, mentalt og åndelig ved hjelp av yoga og kosthold. Ønsker å inspirere andre ved eget liv og livsstil.

Pris: kr. 500 for lisensierte trenere, kr. 700 for ikke lisensierte trenere, kr. 1000 for ikke medlemmer i NGTF. Prisen inkluderer, påmelding til kurs, kompendium og to enkle lunsj.

Påmelding innen 5. januar!

Meld deg elektronisk på denne linken: http://www.gymogturn.no/13472-2/

Eller send en mail til kontaktpersonen.

Kontaktperson for spørsmål og påmelding:
Gema Casado
gema.casado@gymogturn.no     Mob: 952 29 468