Du er her: Skip Navigation LinksNGTF > Nyheter
Lydhøre deltager følger med på hva Lasse Nettum formidler av sin rytme kunnskap. Foto: Bente Bjanes

Vellykket RG-helg med kurs og fellesmøte

13.06.2012 Utskriftsvennlig visning
Tips en venn Siv Kleiberg

Fredag kveld var det stort oppmøte på Scandic hotell Asker hvor det var fellesmøte for rytmisk gymnastikk. Resten av helgen holdt Lasse Nettum kurs i rytmikk i Holmenhallen.

På fellesmøte fredag kveld hadde 40 representanter fra klubber og kretser funnet veien til Asker for å høre om planer innen rytmisk gymnastikk fremover.

Det ble gitt informasjon om hvor langt FIG har kommet i sitt arbeid med nytt reglement som skal være gjeldende fra 2013 for de internasjonale klassene. Her er ikke det endelige utkastet ferdig og på grunn av dette lar endringene i det nasjonale reglementet vente litt på seg. Men en endring som kommer vil være innføring av krav til rytmiske steg i programmene, noe som gjorde helgens seminar i rytmikk veldig aktuelt.

Andre nyheter er de obligatoriske programmene i mini-rekrutt og rekruttklassene. DVD'er og beskrivelser vil være tilgjengelig for alle i løpet av sommeren/tidlig høst. Fellesklasse tropp vil utgå som konkurranseklasse, isteden innføres Nasjonal klasse tropp for samme aldersgruppe (Fellesklasse) med et eget nasjonalt reglement.

Leder av Teknisk Komité RG, Bente Bjanes delte ut velfortjente blomster til gymnastene som deltok i forrige ukes EM i Nizhny Novgorod for deres innsats og til Marie Moltubakk som ønskes lykke til som dommer under OL i London.

   
Bente Bjanes, Maiken Wang Ellingsen, Bozena Pietura (som tok imot blomster for en syk Marie Therese Ruud) og Martine Vangsal. Bente Bjanes overreker lykkeønskninger til Marie Moltubakk.

 

Referat fra fellesmøte 8.juni blir om kort tid tilgjengelig her. På samme side blir nytt infoskriv lagt ut med informasjon om endringer som vil gjelde fremover.

     

34 deltagere fulgte kurset i rytmikk, som gikk over 2 dager i Holmenhallen. 17 av kursdeltagerne følger trenerprosjektet som går over 4 kurshelger i 2012, og av disse hadde 5 av deltagerne valgt å ha med seg egne gymnaster. Gymnastene stillte velvillig opp og kunne både demonstrere og fikk analysert programmene sine. Men kursdeltagerne måtte også selv til pers og fikk noen utfordringer i både å følge, lese og forstå hvordan rytmikk kan overføres til program og til trening. Lasse Nettum holder kurs for FIG om rytmikk rundt om i verden, og vi er heldige som har mulighet til å benytte oss av hans kunnskap også her hjemme.
 
  • Idrettsbutikken på nett

© 2008 Norges gymnastikk- og turnforbund